minusta

Pääurakoitsija: rakennustyömaalla tehtävät työt Pääurakoitsija huolehtii kaikista rakennusalan palveluista, joita tarvitaan rakennuksen pystyttämiseen. Kun pääurakoitsija on saanut toimeksiannon, haluttu talo on yleensä valmis käyttöönotettavaksi. Tämä on mahdollista vain, jos pääurakoitsija siirtää joitakin tehtäviä aliurakoitsijoille neuvoteltuaan ensin omistajan kanssa. Useimmissa tapauksissa kokeneilla pääurakoitsijoilla on jo useita luotettavia yrityksiä, jotka toimivat alihankkijoina. Vaikka talon rakentamiseen ja valmistumiseen osallistuu useita osapuolia, pääurakoitsija on rakennuttajien ainoa sopimuskumppani. Urakoitsija ottaa myös vastuulleen yksittäisten ammattikuntien koordinoinnin ja siten myös vastuun puutostapauksissa. Tästä blogista saat selville, mitä palveluja pääurakoitsija tarjoaa ja mitä asioita sinun on syytä huomioida. Kerromme myös, mitä työ- ja palvelusopimus on, missä muodossa sen on oltava ja milloin sitä käytetään.

Haku

Kategoriat

arkisto

tag

Luotettava kiinteistöpalvelu on iso apu taloyhtiölle

Kiinteistöpalveluala käsittää useimmiten kiinteistönhoitoa ja siivoustöitä. Toisinaan siihen saattaa kuulua myös vuokravälitys. Kiinteistöpalvelualalla työskentelee useita ammattikuntia, kuten kiinteistönhoitajia, isännöitsijöitä, kiinteistönvälittäjiä, kodinhuoltajia ja toimitilahuoltajia.

Erilaiset tehtävät ja toimenkuvat

Kiinteistöpalvelualan ammatteja, jotka perustuvat enimmäkseen fyysisiin töihin, ovat kiinteistönhoitaja, toimitilahuoltaja ja kodinhuoltaja. Näistä eritoten kiinteistönhoitajan työ on hyvin monipuolista kattaen alueita lämmityslaitteen ja ilmastoinnin säätämisestä piha-alueen hoitotöihin, kuten nurmen leikkuuseen ja lumitöihin. Kiinteistönhoitaja tekee pienempiä sähkölaitteiden korjaus- ja huoltotöitä, kuten vaihtaa sulakkeet ja lamput. Samoin hän voi hoitaa pienemmät vesi- ja viemärialan huolto- ja korjaustyöt, kuten hanan huollon. Mikäli kiinteistöllä on lipputanko, hoitaa kiinteistönhoitaja lipunnoston ja -laskun. Kiinteistönhoitajan opinnot käsittävät myös kiinteistötekniikkaa, mistä LVI-järjestelmien turvallinen käyttö kattaa ison siivun. Paitsi asuinkiinteistöillä, myös teollisuuslaitoksilla ja yritysten toimitiloilla on kiinteistönhoitaja.

Toimitilahuoltaja on puhdistuksen ammattilainen, jonka tehtävänä on pitää toimitilat puhtaina. Toimenkuvaan kuuluu erilaisten puhtauspalveluiden tuottaminen ja ammattimaisten siivouskoneiden ja -välineiden käyttäminen. Esimerkiksi palvelutaloon tarjottavat kiinteistöpalvelut saattavat käsittää kodinhuoltajan. Kodinhuoltajien toimenkuva sisältyy siivoustöitä, ruuanvalmistusta ja vaatehuoltoa.

Isännöinnin ammattitutkinnon suorittanut voi hoitaa isännöitsijän tehtäviä. Isännöitsijän toimenkuvaan eivät kuulu huolto- ja siivoustyöt, vaan se on painottunut taloushallintoon. Isännöitsijän etuna ovat hyvät asiakaspalvelutaidot, stressinsietokyky, järjestelmällisyys ja pitkäjännitteisyys. Isännöitsijä tekee saumatonta yhteistyötä taloyhtiön hallituksen kanssa ja siksi myös luottamuksen synnyttäminen on tärkeää.

Kiinteistöpalvelu saattaa käsittää myös vuokravälitystä, mikäli taloyhtiöllä on vuokra-asuntoja. Koska kiinteistöpalveluyrityksessä on monia toimijoita, tarvitaan usein asiakaspalvelun tiiminvetäjä. Tässä työssä voi toimia sellainen, jolla on hyvä kokonaisnäkemys yrityksen tarjoamista palveluista ja myös sen työntekijöistä.

Kiinteistönhoitaja töiden ytimessä

Kiinteistöpalvelu kattaa siis useita ammattikuntia ja ammattilaisia. Ulospäin näkyvin toimenkuva lienee kiinteistönhoitajalla. Hän on se, joka liikkuu niin ulkona kuin sisälläkin tarkkaillen eri laitteiden ja ulkoalueiden kuntoa. Mikäli ulkotiloissa tai puutarhanhoidossa tarvitaan isompaa kunnostusta kuin mikä kuuluu kiinteistönhoitajan työtehtäviin, hän raportoi asiasta isännöitsijälle, joka puolestaan vie epäkohdan taloyhtiön kokoukseen. Sama koskee sisätilojen tekniikkaa. Jos kunnostukseen ilmenee tarvetta, kiinteistönhoitaja raportoi asiasta eteenpäin. Tärkeä osa-alue on yleinen turvallisuus. Kiinteistönhoitaja tarkkailee kaikkea aina katkenneista puiden oksista rapautuneeseen ulkoseinään ja huolehtii, että epäkohdat kunnostetaan niin että tilat ovat turvallisia. PKMK Palvelut Oy tarjoaa kiinteistöpalvelut Tampereen alueella. 

tag: