minusta

Pääurakoitsija: rakennustyömaalla tehtävät työt Pääurakoitsija huolehtii kaikista rakennusalan palveluista, joita tarvitaan rakennuksen pystyttämiseen. Kun pääurakoitsija on saanut toimeksiannon, haluttu talo on yleensä valmis käyttöönotettavaksi. Tämä on mahdollista vain, jos pääurakoitsija siirtää joitakin tehtäviä aliurakoitsijoille neuvoteltuaan ensin omistajan kanssa. Useimmissa tapauksissa kokeneilla pääurakoitsijoilla on jo useita luotettavia yrityksiä, jotka toimivat alihankkijoina. Vaikka talon rakentamiseen ja valmistumiseen osallistuu useita osapuolia, pääurakoitsija on rakennuttajien ainoa sopimuskumppani. Urakoitsija ottaa myös vastuulleen yksittäisten ammattikuntien koordinoinnin ja siten myös vastuun puutostapauksissa. Tästä blogista saat selville, mitä palveluja pääurakoitsija tarjoaa ja mitä asioita sinun on syytä huomioida. Kerromme myös, mitä työ- ja palvelusopimus on, missä muodossa sen on oltava ja milloin sitä käytetään.

Haku

Kategoriat

arkisto

tag

Ovien vaihtoremontti uudistaa ilmettä pienellä budjetilla

Keittiön ilmettä voidaan uudistaa helposti ovien vaihtoremontilla, samoin kuin vaatekaappien tai muiden kaapistojen ilmettä. Silloin, kun ei tarvita muutoksia tilaratkaisuihin, lisää säilytystilaa, muutoksia toimintoihin tai mekanismeihin ja jos runkorakenteet ovat kunnossa, helpoin ja edullisin tapa uudistaa ilmettä on vaihtaa kalusteovet, tasot ja kahvat uusiin. Myös muilla pienillä muutoksilla voi ovien, kuten muidenkin kohteiden ilmettä uudistaa helposti. Lue blogista vinkit, miten kannattaa toteuttaa ovien vaihtoremontti ja voiko sen tehdä itse, vai kannattaako tilata ovien vaihto ammattilaiselta.

Ovien vaihtoremontti ja ovien ja välitilan maalaus

Kun keittiön ilme kyllästyttää voi ovien vaihtoremontti tai niiden maalaus uudistaa ilmettä vaivattomammin, pienemmällä budjetilla ja myös ympäristöystävällisemmin kuin kokonaan uusien keittiökalusteiden vaihtaminen. Lopputulos on vain ovia uudistammalla yleensä yhtä hyvä. Ovet voi myös olla mahdollista hioa ja maalata uudestaan. Varsinkin, kun kyseessä on puiset ovet, on se helppoa, mutta myös lastulevyovien ja MDF-levystä valmistettujen ovien hiominen ja maalaaminen on mahdollista.

Toisinaan keittiön ilmeen piristäminen voi myös onnistua pienempiä yksityiskohtia uudistamalla, kuten esimerkiksi kaappien ja laatikoiden vetimiä vaihtamalla. Välitilan ilmettä voi myös uudistaa ja laattojen vaihto ei ole pakollista, vaikka niiden väri tai kuvio ei miellyttäisikään silmää. Laatoille on saatavilla erityistä kaakelimaalia, jolla ne voidaan maalata halutun värisiksi ja kaakelimaali kestää myös ruuankäryä ja kosteutta niitä puhdistaessa.

Myös muiden kodin ovien uudistaminen tai vaihto on mahdollista

Keittiön lisäksi myös muun kodin ilmettä voi piristää vaihtamalla tai maalaamalla ulko-oven, sisäovet, vaatekaappien ovet tai liukuovet. Kuluneet, nuhjuiset, kolhiintuneet ja sormenjäljistä tahmeat ovet vaikuttavat koko asunnon ilmeeseen. Kaikkien ovien ilmettä voi helpoiten muuttaa maalaamalla, mutta ne voi myös vaihtaa uusiin, täysin erilaisiin oviin. Esimerkiksi lasiovilla voi tuoda olohuoneeseen lisää valoa tai liukuovilla lisää tilaa ahtaaseen huoneeseen.

Kannattaako tilata ovien vaihto ammattilaiselta?

Remontin teettäminen ammattilaisella on usein hyvä idea, jos itsellä ei ole aikaa tai kädentaitoja sen tekemiseen. Kannattaa myös muistaa, että alan ammattilaiselta voi saada hyviä ideoita remonttiin, koska heillä on yleensä laaja-alainen näkemys omasta alastaan, minkälaisia materiaaleja on tarjolla ja mitä kaikkea on mahdollista toteuttaa erilaisissa tiloissa. Ovien Ky tekee ovien vaihtoremontit ja keittiöremontit. 

tag: