minusta

Pääurakoitsija: rakennustyömaalla tehtävät työt Pääurakoitsija huolehtii kaikista rakennusalan palveluista, joita tarvitaan rakennuksen pystyttämiseen. Kun pääurakoitsija on saanut toimeksiannon, haluttu talo on yleensä valmis käyttöönotettavaksi. Tämä on mahdollista vain, jos pääurakoitsija siirtää joitakin tehtäviä aliurakoitsijoille neuvoteltuaan ensin omistajan kanssa. Useimmissa tapauksissa kokeneilla pääurakoitsijoilla on jo useita luotettavia yrityksiä, jotka toimivat alihankkijoina. Vaikka talon rakentamiseen ja valmistumiseen osallistuu useita osapuolia, pääurakoitsija on rakennuttajien ainoa sopimuskumppani. Urakoitsija ottaa myös vastuulleen yksittäisten ammattikuntien koordinoinnin ja siten myös vastuun puutostapauksissa. Tästä blogista saat selville, mitä palveluja pääurakoitsija tarjoaa ja mitä asioita sinun on syytä huomioida. Kerromme myös, mitä työ- ja palvelusopimus on, missä muodossa sen on oltava ja milloin sitä käytetään.

Haku

Kategoriat

arkisto

tag

Hormisaneeraus pidentää hormin käyttöikää

Mukavaa, että olet löytänyt rakennus- ja remonttiaiheisen blogin pariin. Tällä kertaa aiheena ovat hormisaneeraus ja savupiipun korjaus. Jos aihe on tällä hetkellä ajankohtainen, toivottavasti löydät blogista hyödyllisiä vinkkejä aiheesta.

Milloin hormitarkastus kannattaa tehdä?

Savupiipun ja savuhormin elinkaari on noin 30 – 50 vuotta ja sen kunnon voi tarkistuttaa ammattilaisella. Hormitarkastus on yleensä maksuton ja sen avulla saadaan luotettavaa tietoa savupiipun, hormin ja tulisijan kunnosta. Varsinkin jos talo on rakennuttu 1970-luvulla tai sitä aikaisemmin, kannattaa hormitarkastus tilata ehdottomasti, jos savupiippua ja hormia ei ole kunnostettu, koska yleensä sen kunnossa on jo muutoksia. Paloturvallisuuden vuoksi kannattaa savupiipun ja hormin kunto tarkistuttaa säännöllisesti, koska tukkeutunut ja huonokuntoinen hormi on turvallisuusriski. Myös silloin, jos tulisijaa tai savupiippua ei ole muutamaan vuoteen käytetty, kannattaa sen kunto tarkistuttaa ja savupiippu tulee myös nuohota ennen uudelleen käyttöönottoa. Jos hormi on todella huonossa kunnossa, saattaa se aiheuttaa tulipalon ja monet tulipalot saavatkin alkunsa huonokuntoisista hormeista.

Mitä riskejä huonokuntoinen hormi aiheuttaa?

Huonokuntoinen savuhormi on turvallisuus riski niin omakotitalossa, kesämökillä kuin ulkosaunassakin. Huonokuntoisesta hormista saattaa irrota laastia, tiiltä ja se ei välttämättä ole enää tarpeeksi tiivis tai vedä kunnolla. Savupiipusta irtoava laasti ja tiili saattaa myös tukkia hormin, joka tukoksen seurauksena vetää huonosti ja kerää nokea. Tukkeutuneesta ja huonokuntoisesta savupiipusta voi vuotaa savua sen ulkopuolelle, joka voi olla vaarallista, koska silloin saattaa myös levitä häkää ilmaan, joka on erittäin vaarallista.

Savupiipun korjaus ja hormisaneeraus voidaan tehdä erilaisilla tekniikoilla

Savupiippu voidaan korjata ja hormi saneerata usealla eri tavalla, riippuen myös talon lämmitysmuodosta. Erilaisia korjaustapoja ovat hormin massaus, hormin putkitus, piipun korjausmuuraus ja erilaisten korjaustapojen yhdistelmät. Puulämmityksellä toimiviin kohteisiin sopii yleensä hyvin korjausmuodoksi hormin massaus. Öljylämmityskohteissa paras vaihtoehto on hormin putkitus. Savupiippu voidaan myös korjata uudelleen muuraamalla, joka on hyvä vaihtoehto silloin, kun savupiippu on huonossa kunnossa. Silloin, kun talossa käytetään useampien lämmitysmuotojen yhdistelmää, on paras vaihtoehto usein erilaisten korjaustekniikoiden yhdistäminen. Jos savupiipun korjaus tai hormisaneeraus on ajankohtainen aihe, kannattaa teettää kuntoarvio luotettavalta alan ammattilaiselta, kuten Heinox-Hormit Oy.

 

tag: