minusta

Pääurakoitsija: rakennustyömaalla tehtävät työt Pääurakoitsija huolehtii kaikista rakennusalan palveluista, joita tarvitaan rakennuksen pystyttämiseen. Kun pääurakoitsija on saanut toimeksiannon, haluttu talo on yleensä valmis käyttöönotettavaksi. Tämä on mahdollista vain, jos pääurakoitsija siirtää joitakin tehtäviä aliurakoitsijoille neuvoteltuaan ensin omistajan kanssa. Useimmissa tapauksissa kokeneilla pääurakoitsijoilla on jo useita luotettavia yrityksiä, jotka toimivat alihankkijoina. Vaikka talon rakentamiseen ja valmistumiseen osallistuu useita osapuolia, pääurakoitsija on rakennuttajien ainoa sopimuskumppani. Urakoitsija ottaa myös vastuulleen yksittäisten ammattikuntien koordinoinnin ja siten myös vastuun puutostapauksissa. Tästä blogista saat selville, mitä palveluja pääurakoitsija tarjoaa ja mitä asioita sinun on syytä huomioida. Kerromme myös, mitä työ- ja palvelusopimus on, missä muodossa sen on oltava ja milloin sitä käytetään.

Haku

Kategoriat

arkisto

tag

Kiinteistöpalvelu pitää kiinteistön käyttökunnossa

Aiemmin jokaisella taloyhtiöllä oli talonmies, joka piti kiinteistöstä huolta. Nykyään se alkaa olla harvinaisempaa ja kiinteistön hoidosta vastaa sen sijaan kiinteistöpalvelu, joka hoitaa talonmiehen tehtävät tiimissä. Tervetuloa blogin pariin, tämänkertaisena aiheena on kiinteistönhuolto ja mitä kaikkea sen tehtäviin kuuluu.

Mitä kuuluu kiinteistönhuollon tehtäviin

Kiinteistöhuollon päätehtävä on pitää kiinteistö käyttökunnossa ja siten taata asumisviihtyvyys asukkaille. Kiinteistönhuollossa ennakkohuolto on aina tärkeässä osassa, mutta siihen kuuluu myös yllättävien vikojen, hälytystöiden ja muiden ongelmien hoitaminen ja ratkaisu. Usein työhön liittyy myös ympärivuorokautinen päivystys, joka takaa asiakkaille nopean palvelun ongelmatilanteissa kaikkina vuorokauden aikoina. Kiinteistöhuollon vastuualueisiin kuuluvat yleensä kiinteistön taloteknisten laitteiden, kuten lämmitysjärjestelmän valvonta ja tarvittaessa sen säätäminen ja myös laitteiden käyttötoimet ja kulutusmittareiden luennat. Myös ulkoalueiden hoitaminen, puhtaanapito, nurmikonleikkaukset, lumityöt ja teiden hiekoittaminen, kuten myös asukkaiden ongelmien ja pyyntöjen mukaiset tehtävät kuuluvat kiinteistöpalvelulle. Kiinteistön kunnon ja sen teknisen tilanteen tarkkaileminen ja siitä taloyhtiölle raportoiminen sekä talvella katon lumimäärän tarkkaileminen sekä sopimuksen mukaan esimerkiksi porraskäytävien ja muiden tilojen siivoaminen kuuluvat myös kiinteistöpalvelulle.

Kiinteistöhuollossa työskennellään tiimissä

Taloyhtiö solmii kiinteistöhuollon kanssa sopimuksen, johon kuuluvat kaikki tehtävät, joita suorittamaan se tarvitaan. Toisissa taloyhtiössä asiakkaat hoitavat myös osan kiinteistön kunnossapidosta, kuten esimerkiksi pihatyöt tai lumityöt, tai niissä on talonmies hoitamassa osan töistä. Kiinteistöhuollossa työskennellään yleensä tiimissä ja jokaiselle eri kiinteistölle nimetään vastuuhenkilö. Asukkaiden asiakaspalvelusta ja tiedottamisesta vastaa yleensä asiakaspalveluun erikoistunut tiimi ja normaalien työaikojen ulkopuolella kiinteistöpäivystäjä hoitaa kiireelliset tehtävät. Ulkoalueet ja lumityöt hoitaa niihin erikoistuneet henkilöt, kuten myös siivoukset. Kiinteistöhuoltoalalla on paljon erilaisia ja erikokoisia yrityksiä, joten tehtävien kirjo ja laajuus vaihtelevat. Kiinteistöhuoltoa tarjoavan yrityksen valitsee yleensä isännöinti ja taloyhtiön tarvitsemat palvelut kartoitetaan yleensä yhdessä taloyhtiön hallituksen kanssa. Yleensä kiinteistöhuolto yritys kilpailutetaan ja yritys valitaan tarjousten perusteella, mutta yleensä paras ratkaisu on valita paikallinen, lähistöllä toimiva yritys. Sopimuksen sisältö ja halutut palvelut vaihtelevat taloyhtiön tarpeiden mukaan. Taloyhtiön hyvä ennakoiva kunnossapito on tärkeää, joten yhteistyöyritys kannattaa valita huolella ja kannattaa muistaa, että päätöstä ei kannata tehdä pelkästään hinnan perusteella, vaan palvelujen hyvä laatu on myös tärkeää. PKMK Palvelut oy tarjoaa kiinteistöhuolto palveluita Tampereen suunnalla.

 

tag: