minusta

Pääurakoitsija: rakennustyömaalla tehtävät työt Pääurakoitsija huolehtii kaikista rakennusalan palveluista, joita tarvitaan rakennuksen pystyttämiseen. Kun pääurakoitsija on saanut toimeksiannon, haluttu talo on yleensä valmis käyttöönotettavaksi. Tämä on mahdollista vain, jos pääurakoitsija siirtää joitakin tehtäviä aliurakoitsijoille neuvoteltuaan ensin omistajan kanssa. Useimmissa tapauksissa kokeneilla pääurakoitsijoilla on jo useita luotettavia yrityksiä, jotka toimivat alihankkijoina. Vaikka talon rakentamiseen ja valmistumiseen osallistuu useita osapuolia, pääurakoitsija on rakennuttajien ainoa sopimuskumppani. Urakoitsija ottaa myös vastuulleen yksittäisten ammattikuntien koordinoinnin ja siten myös vastuun puutostapauksissa. Tästä blogista saat selville, mitä palveluja pääurakoitsija tarjoaa ja mitä asioita sinun on syytä huomioida. Kerromme myös, mitä työ- ja palvelusopimus on, missä muodossa sen on oltava ja milloin sitä käytetään.

Haku

Kategoriat

arkisto

tag

Likakaivon tyhjennys hoituu kätevästi ammattilaiselta

Jätevesien käsittely haja-asutusalueella vaatii likakaivon. Likakaivoja löytyy kahdenlaisia; umpikaivoja, jotka keräävät kaiken jäteveden, ja saostuskaivoja, joissa vedestä kerätään liete, jonka jälkeen vesi imeytetään maahan. Molemmat kaivotyypit vaativat säännöllistä tyhjentämistä. Solmimalla sopimuksen likakaivon säännöllisestä tyhjentämisestä ammattitaitoisen jätevesipalvelun kanssa, kaivon tyhjennyksestä tulee vaivaton rutiinihomma.

Kahdenlaisia likakaivoja

Likakaivoja on periaatteessa kahdenlaisia; umpikaivoja, jotka keräävät kaiken jäteveden ja saostus- eli sakokaivoja, jotka erottelevat jätevedestä lietteen, jonka jälkeen säiliöön kertynyt vesi imeytetään takaisin maahan. Molemmat vaativat säännöllistä tyhjentämistä. Umpikaivosta tyhjennetään koko vesimassa, kun taas sakokaivosta tyhjennetään sinne kertynyt liete.

Saostuskaivo on riittävä jätevedenkäsittelyjärjestelmä tietyille talouksille. Se on vesitiivis jäteveden säilytys- ja käsittelylaite, joka erottelee jäteveden ainesosat, niin että jäteveden virratessa laitteen läpi, kiintoaines laskeutuu säiliön pohjalle, ja vettä kevyemmät ainesosat nousevat pintaan. Jos vesijärjestelmään ei ole kytketty vesivessaa, on sakokaivo yhdistettynä imeytyskaivoon usein riittävä vesien käsittelyjärjestelmä. Tähän voi kuitenkin löytyä poikkeuksia esimerkiksi erityisillä pohjavesialueilla.

Jos vesijärjestelmään puolestaan kuuluu vesivessa on sakokaivo joko yhdistettävä maasuodatusjärjestelmään, tai se on korvattava umpisäiliöllä. Umpisäiliöjärjestelmä vaatii niin sanotun kaksoisviemäröintiratkaisun, jossa harmaavesi suodatetaan ja johdetaan imeytyskaivoon ja wc-jäte kerätään umpisäiliöön.

Likakaivon tyhjennys on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin

Likakaivo on tietenkin tyhjennettävä sen täyttyessä. Lisäksi Suomen laki velvoittaa tyhjentämään sakokaivon vähintään kerran vuodessa. Tämä laki koskee myös kesämökkejä. Kaivon tyhjennys on muutenkin hyvä tehdä säännöllisin väliajoin. Tällä tavalla säästyy todennäköisemmin ikäviltä yllätyksiltä, ja usein likakaivojen tyhjentämistä tarjoavat yritykset tarjoavat paremman hinnan säännölliselle tyhjennykselle. Jos likakaivo pääsee kuitenkin yllättäen täyttymään, ei kannata huolestua; monet jätevesipalveluja tarjoavat yritykset päivystävät ympäri vuorokauden ja ovat valmiita lähtemään tyhjennyshommiin lyhyelläkin varoitusajalla.

Tyhjennyksen yhteydessä likakaivo myös yleensä puhdistetaan, ja tyhjennyksestä vastaava ammattilainen arvioi kaivon kunnon. Tarvittaessa hän osaa neuvoa kaivon omistajaa tarvittavista huoltotoimenpiteistä.

Likakaivon tyhjennys on verrattain nopea toimenpide, eikä siinä yleensä kestä kuin 15 - 30 minuuttia. Aivan ensimmäisiä kaivon tyhjennyksiä lukuun ottamatta talon omistajan ei välttämättä tarvitse edes olla paikalla. Tämä on yksi eduista, kun tyhjennyspalvelun tilaa säännöllisin väliajoin samalta yhteistyökumppanilta. Kunhan tyhjennyspalvelun ammattilaiset tuntevat järjestelmän ja tontin, hoituu likakaivon tyhjennys helposti ilman isännän tai emännän läsnäoloakin. Likakaivot tyhjentää ammattimaisesti VTM Putkistohuolto Oy.

tag: